"Vi är alla olika"

Många använder den frasen som argument, när vi tycker och tänker på sätt som inte överrensstämmer med hur andra tänker och tycker. Men .... det stämmer inte. Vi är inte alls olika. Vi är i allra högsta grad "lika"
 
Har man 3 ex av kromosom nr 21 så får man Downs syndrom. Det finns tester som klargör ifall man lider av div. olika sjukdomar och syndrom. det är lika för alla, och alla står lika inför resultaten. Vad är då "olika"? 
 
Jo, det är olika hur vi hanterar saker!
 
Vi är alla, med några undantag, givna en kropp och knopp som fungerar skrämmande lika varandra. De undantag som finns, är åxå skrämmande lika, beroende på vilka undandag det handlar om. 
 
Varför är det så skrämmande att se att vi faktiskt är rätt så "lika", vare sig det handlar om hudfärg, kromosomavvikelser, eller andra "avvikelser" . ÄR det inte så att vi alla delar behov och agerande? ÄR det ine så att vi är rätt så lika, oavsett?   VARFÖR är det så skrämmande? VARFÖR har vissa behov att att kasta ur sig: Vi är alla olika??!!
 
Funderar kring det just nu. När jag funderat en stund till, är det dags att duscha, bädda rent i sängen, gå ut med hundarna, och sen gå isäng :)    I morgon är det lördag, och jag är ledig även Då. Hoppas du haft en bra dag, och ha en fortsatt bra kväll :)
 
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0